HTML

Lábnyomok

vigyázok rád, nehogy kőbe üsd a lábad...

Friss topikok

  • David Kalamayzer: Pedig minden egyszerű az ember teszi bonyolultá (2015.09.02. 13:06) valami van, ami nem egész
  • Gomba: hát...imádom a blogod olvasgatni:) (2007.08.02. 11:54) a kulcs
  • nesi: ne sírj Kucsi! rendes kutyus ez a bundás, vissza fogja adni a dzsinnek a lámpást, csak egy picit m... (2007.06.30. 18:40) dzsin
  • cseker: Én meg egyszer leforgatom a filmem. (; (2007.05.04. 09:04) a mester álma

2007.08.30. 20:13 nesi

ítélet

Címkék: feljegyzés

nincs hír róla. eltűnt, mint hirtelen jött nyári zápor után a verőköltőbodobács a járdaszegélyről. csak néztek utána, hátha örökre eltűnt a langy melegben, de abból az irányból még egy szellő sem suhant feléjük, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem kell félniük, nem jön vissza. porzott az országút a szárazságtól, mikor a nagysebességel közlekedő teherautó végigsöpört a faluban. a kossuth utca kihalt volt, csak a petőfi utcában időztek el az öregek nagyfröccsük mellett, beszélgetve az ideiglenesen kinevezett miniszterelnök balhéjáról, meg arról, hogy a csapos már hitelt sem ad a janónak, meg arról, hogy a kistibi már nem felesezik többet, mert elcsapta a tehervonat. csak nézték a kocsma bejárata előtt álló piros biciklijét és köptek egyet a poros földre, aztán kellő áhítattal megjegyezték, szegény kistibi, még élhetett volna. átellenben misére igyekeztek az öregasszonyok, zúgott a harang, ahogy rázta a sekrestyés. mikor elhallgatott, a fülekben még visszhangzott a kongása.

a félnyolcas busszal aztán megérkezett. mindenki bámulta őt, zselétől csillogó haját, barna, tiszta cipőjét, fekete felöltőjét, a szemébe nem mertek nézni. féltek tőle, mert biztosan tudták, hogy a kistibi csak úgy magát nem. az tette ezt vele. nem is remélték, hogy még látják a faluban, idegesen nyúltak felesükért, mire az egyik ősz öreg odakiáltott neki.

a válasza csak ennyi volt: felmentettek.

a kerítésnek támasztott piros bicikli erre a szóra ledőlt a virágágyásba, a vendégek reszketve felhörpintették itókájukat, s halkan, alig búgó hangon, orruk alatt suttogva megjegyezték egymásnak: nincs igazság...nincs igazság...nincs igazság...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nesi.blog.hu/api/trackback/id/tr25181757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása